اسپاسم قلبی چگونه تشخیص داده میشود؟
اسپاسم عروق کرونری قلب حاکی از نوعی اختلال قلبی بالقوه است. از این رو پزشک برای تشخیص این عارضه عکسبرداری از قلب را تجویز میکند تا بتواند به کمک تصاویر دقیقی و روشنی از آن، برای درمان بیمار اقدام نماید. آزمایش های زیر، نمونه ای از موارد مورد تجویز پزشک است که عبارتاند از:
اکوکاردیوگرافی که بهوسیله امواج صوتی فراصوت، تصویری از قلب ارائه میدهد.
نوار قلب که به منظور سنجش فعالیت الکتریکی قلب انجام میشود.
آنژیوگرافی که با استفاده از اشعه ایکس به بررسی داخل عروق و جریان خون در قلب می پردازد.
این آزمایش ها از آنجا که به جزییات بسیار مورد نیاز برای تشخیص بیماری می پردازد، از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ زیرا زمانی که پزشک به درستی بیماری را تشخیص دهد، میتواند به درمان آن بپردازد.
درمان اسپاسم قلبی چیست؟
درمان این عارضه بر اساس تخفیف دردهای قفسه سینه انجام میشود که به طور عمده شامل تجویز داروهای زیر میشود:
نیترات ها که به منظور اتساع و گشاد شدن عروق مصرف میشود. دوره مصرف نیترات ممکن است طولانی مدت بوده و به صورت قرص مصرف شود.
اِل آرژنین به صورت مکمل غذایی مصرف میشود و میتواند باعث پیشگیری از اسپاسم شود.
مسدود کننده کانال های کلسیمی که میتواند باعث کاهش گرفتگی قفسه سینه شود. دوره مصرف این دارو طولانی مدت است.
علاوه بر این داروها ممکن است مصرف برخی داروهای دیگر که موجب کاهش کلسترول بالا و فشار خون بالا میشود، به منظور پیشگیری از حملات قلبی توسط پزشک تجویز گردد.
در طول درمان نیز مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک توصیه میشود و از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی باید به شدت پرهیز کرد.
عوارض اسپاسم قلب
اسپاسم عروق کرونری قلب نوعی عارضه موقت و زودگذر است اما میتواند عواقب طولانی مدتی را به همراه داشته باشد. در عدم درمان اسپاسم عروق کرونری قلب، این عارضه میتواند موجب بروز موارد ذیل گردد:
حمله قلبی
ایست قلبی
مرگ
ضربان نامنظم قلب
نتیجه درمان افراد مبتلا به اسپاسم قلبی چگونه است؟
اسپاسم عروق کرونری قلب گاهی طولانی مدت و شدید است. بدین معنا که درمان آن ممکن است طولانی شود؛ اما نکته ای که همواره باید به آن توجه داشت، پیروی از دستورات پزشک و درمان به موقع است که میتواند باعث بهبود این عارضه شود.
پیشگیری از اسپاسم قلبی
خطر ابتلا به اسپاسم رگ قلب میتواند با پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروز ، کاهش یابد. علاوه بر این داشتن رژیم غذایی کم چرب، فعالیت ورزشی مستمر، کنترل فشار خون و عدم مصرف دخانیات نیز تأثیر به سزایی در پیشگیری از این عارضه دارد.
دکتر سعید یزدانخواه
متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی
درباره این سایت