انواع جراحی لثه

اگر بیماری لثه آنقدر شدید باشد که نیاز به جراحی داشته باشد، پزشک یکی از انواع جراحی را برای درمان مشکلتان پیشنهاد می دهد که در زیر به آن ها اشاره کرده‌ایم:

عمل فلپ (شیاربری یا مسطح‌ سازی شیار لثه)

در این جراحی، پزشک انتیست (متخصص لثه) لثه ها را بر می گرداند تا باکتری ها را از بین آن خارج کند. سپس به جای آنکه لثه را به حال خود رها کند، آن را به دندان متصل می کند تا دوباره دچار برگشتگی نشود.

تشکیل دوباره لثه

در این فرایند، جراح لثه ها را به سمت بیرون بر می گرداند و باکتری هایی که عامل بیماری شده‌اند را خارج می کند. سپس استخوان های پیوندی، غشا یا پروتئین های بافت لثه (یا ترکیبی از این سه مورد) را به لثه اضافه می کند تا بافت آن دوباره تشکیل شود و محکم به دندان بچسبد.

جراحی لیفت لثه

در جراحی لیفت لثه ، پزشک لثه هایی که بیش از حد رشد کرده‌اند را برش می دهند تا کمی کوتاه تر شوند و میزان بیشتری از دندان پیدا شود. این فرایند علاوه بر اهداف درمانی، به منظور عمل زیبایی هم انجام می شود.

  • آیا می دانستید برای درمان لبخند لثه ای، روش های جراحی و غیر جراحی وجود دارد؟

جراحی لثه تحلیل رفته (جراحی پیوند لثه)

در این روش، انتیست بخشی از قسمت های دیگر بافت دهان را برمی‌دارد و به لثه ها پیوند می زند. این جراحی زمانی انجام می شود که لثه به دلیل بیماری از بین رفته یا اینکه مقداری از بافت آن تحلیل رفته باشد.

این جراحی هم علاوه بردرمان گاهی به منظور جراحی زیبایی انجام می شود زیرا ناحیه هایی که ریشه در آن نمایان شده را می پوشاند و ظاهر دندان ها را زیباتر می کند.

اگر دندانپزشک بعد از معاینه تشخیص دهد که به جراحی لثه احتیاج دارید، به احتمال زیاد شما را به انتیست ارجاع می دهد که در زمینه بیماری های لثه تخصص دارد.

جراحی نتال چیست؟

گاهی بری درمان بعضی بیماری های لثه و شرایط خاص مانند ژنژیوت یا التهاب لثه، از جراحی نتال استفاده می کنند. به این نوع جراحی معمولا جراحی لثه گفته می شود. هدف از این جراحی، این است که با انجام فرایندهای زیر، بیماری لثوی و صدمات ناشی از آن را درمان کنند:

  • رشد دوباره بافت ها و استخوان های آسیب‌دیده
  • جلوگیری از افتادن دندان
  • کاهش فاصله بین لثه و دندان (که به آن مثلث سیاه گفته می شود)
  • تغییرشکل استخوان فک به منظور کاهش احتمال رشد باکتری در شکاف های استخوان
  • کاهش باکتری و عفونت در دهان

کاربرد انجام جراحی برای لثه

جراحی لثه مشکلات زیادی از جمله التهاب لثه را درمان می کند.

بیماری هایی مانند ژنژیوت (التهاب لثه) یا انتیتیز (نوع شدیدتری از التهاب لثه) با جراحی لثه درمان می شوند.

ژنژیوت نوع ملایمی از بیماری لثه است که ممکن است باعث تورم، قرمزی و خونریزی لثه شود. بیشتر اوقات این بیماری بر اثر رعایت نکردن بهداشت دهان، جرم گرفتن دندان و تجمع رسوب اتفاق می‌افتد. البته با عمل جراحی، این شرایط کاملا درمان می شود.

از طرفی، انتیتیز نوع شدیدی از بیماری لثه است که درنتیجه پیشروی ژنژیوت اتفاق می‌افتد. اگر التهاب لثه در مراحل اولیه درمان نشود، شرایط وخیم تری پیدا می کند و باعث از بین رفتن بافت و استخوان های دهان می شود.

طی این التهاب شدید، لثه به‌مرور از دندان جدا می شود. درنتیجه بین دندان و لثه فاصله هایی به نام شیار (پاکت) ایجاد می شود که باعث می شود باکتری ها در آنجا گیر بیفتند و لثه عفونی شود.

در اثر این اتفاق ممکن است یا دندان بیفتد یا استخوان آسیب ببیند.

 

دکتر میلاد افشار

دندانپزشک و متخصص ایمپلنت و جراحی دندان

 

برگرفته از وب سایت:

https://drmiladafshar.com/


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دانلود آهنگ جدید | گل صدا | سایت آهنگ | دانلود آهنگ فارسی | دانلود آهنگ آذری دیوانگی در پطرزبورگ مبل راحتی فروش کاشی مرجان مرجع مقاله های برنامه نویسی راشین وب | rashinweb اعتیاد به اینترنت | هنرستان شهید عسگری بیـــــقـــــرارمـــــ کـــــ❤ــنــــــ.... متافیزیک